Продавець Білий Парус - комплексне обслуговування в сегменті HoReCa та B2B розвиває свій бізнес на Prom.ua 15 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1425 відгуків
+380 (63) 180-10-91
+380 (63) 403-35-75
Ломоносова 34Б (офіс, склад знаходиться за іншою адресою), Київ, Україна
Білий Парус.com.ua
Залишити відгук

Особливості миючих та дезінфікуючих засобів для харчових підприємств

Особливості миючих та дезінфікуючих засобів для харчових підприємств

Умови виготовлення і зберігання продукції в харчовій промисловості передбачають суворе дотримання існуючим санітарним і гігієнічним нормам. Це викликано тим, що будь-який процес пов'язаний з життєдіяльністю мікроорганізмів. При порушенні технології в їжу можуть потрапити різні бактерії, що представляють небезпеку для здоров'я і життя людей, збудники шлунково-кишкових захворювань і харчових отруєнь.

Враховуючи цей факт, все миючі і дезинфікуючі засоби для харчових виробництв повинні:

володіти високою антимікробною активністю;
не мати різкого запаху та смаку;
змиватися без зусиль і не містити нерозчинних домішок, які можуть потрапити в їжу.


Ще один ключовий фактор промислової хімії для харчових виробництв – її виборче дію. Вона не повинна завдавати шкоди організму людини і навколишнього середовища.

Всі миючі та дезінфікуючі засоби повинні бути дозволені до використання в харчовій промисловості Росспоживнаглядом і зареєстровані на території РФ.
Клінінг у харчовій промисловості

В цілому можна сказати, що збирання харчових підприємств – один з найбільш складних видів робіт, які виконуються клінінговими компаніями.

Головне завдання прибирання – видалення забруднень, запобігання утворення біоплівок, дезінфекція. В ході санітарно-гігієнічних заходів провадиться:

чищення обладнання та поверхонь;
миття стін, стельових перекриттів, трубопроводів, залізобетонних конструкцій, підлог, складських приміщень, санвузлів.


При цьому подібний клиниг має відповідати кільком вимогам:

Забезпечення безпеки продуктів.
Запобігання можливості їх повторного забруднення.
Досягнення хороших бактеріологічних показників.
Дотримання періодичності санітарних заходів.


Все ускладнюється тим, що на харчовому виробництві забруднення обладнання відбувається дуже швидко і в той же час простої в роботі неприпустимі. Тому важливо підбирати такі засоби та обладнання, які зможуть очистити поверхні дуже швидко.

Слід враховувати і характер забруднень: масло, жир, кіптяву, мінеральні відкладення. Особливо трудомісткою вважається робота по очищенню кухонного обладнання, яке при експлуатації нагрівається, в результаті чого забруднення дуже важко усуваються.

Звідси виникає ще одна вимога до препаратів для прибирання – високі знежирюють і очищаючі властивості, які дозволять видалити не тільки свіжі, але й застарілі органічні забруднення. У асортименті компанії «Проф Чистота» є спеціальні миючі засоби для гриля, печей, духових шаф, спрямовані на вирішення цього завдання.
Етапи збирання харчового підприємства

Зазвичай подібні роботи проводяться в кілька етапів.
Сухе прибирання. Передбачає збір крупного сміття та підготовку обладнання: очищення від великих забруднень, переміщення знімних частин до місця очищення.
Промивання теплою водою. У ході промивання видаляється більша частина розчинних забруднень, що істотно полегшує подальше очищення.
Миття обладнання та поверхонь. На даному етапі використовується спеціальне обладнання для прибирання: миючі пістолети, гармати високого тиску. Вони виключають контакт прибиральної техніки з очищається поверхнею і, як наслідок, дозволяють уникнути перехресного зараження. Залежно від типу і складності забруднень може використовуватися одне або кілька різних миючих засобів.
Дезінфекція. Це заключний етап, який передбачає обробку поверхонь і устаткування хімічними засобами, які легко змиваються і не справляють негативного впливу на сировину і готову харчову продукцію. Важливо простежити, щоб ніде не залишилася забруднена вода, і поверхні добре просохли.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner